Otizm Farkındalık Semineri Düzenlendi

TÜM HABERLER

Pamukkale Kaymakamımız Sayın Veysel Beyru'nun koordinasyonunda Pamukkale ilçesinde görev yapan ilköğretim öğretmenlerine 2-3 Eylül tarihlerinde 4 ayrı oturumda "Otizm Farkındalık" seminerleri düzenlendi.

Otizm Farkındalık Semineri Düzenlendi

Pamukkale Kaymakamımız Sayın Veysel Beyru'nun koordinasyonunda Pamukkale ilçesinde görev yapan ilköğretim öğretmenlerine 2-3 Eylül tarihlerinde 4 ayrı oturumda "Otizm Farkındalık" seminerleri düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Rehberlik Araştırma Merkezinin organize ettiği toplantılara toplam 747 sınıf öğretmeni katıldı.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nilgül Yalçınoğlu "Otizm spektrum bozukluğunun klinik belirtileri, nedenleri, tanı ve tedavisi" hakkında bilgi verdi. Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Havane Özalp ve Rehber Öğretmen Turnel Topbaşoğlu "Rehberlik Araştırma Merkezinin görevleri ve öğretmenlerle işbirliğinin önemi" hakkında bilgilendirme yaptı. Özel Eğitim öğretmeni Muhammet Sait Erdoğan "Otizmli çocuklara kaynaştırma eğitiminde yaklaşım" hakkında bilgilerini paylaştı.


Eğitimin faydasını ölçmek için katılımcılara eğitimden önce ve eğitimden sonra değerlendirme formları dağıtıldı. Seminerin son yarım saatinde ise kaynaştırma eğitiminde öğretmenlerin yaşadığı sorunlar tespit edildi. Öğretmenlerin çoğunluğu bu eğitimlerin velilere de yapılması gerektiğini, kaynaştırma öğrencilerini diğer velilerin istemediğini, okullarda özel eğitim öğretmeni ve özel eğitim destek odalarının bulunması gerektiğini belirttiler.

03.09.2015 14:37
yükleniyor..